Финално извлачење 1. круга наградне игре Узми рачун и победи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Финално извлачење 1. круга наградне игре Узми рачун и победи
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
25.02.2023 | 0 коментар(а)



Данас ће бити одржано финално, пето извлачење првог круга наградне игре Узми рачун и победи, уз директан пренос

на првом програму РТС од 18 часова.
У четвртак је надмашена је магична бројка од 100.000.000 скенираних рачуна, што овогодишње издање наградне игре чини убедљиво најуспешнијим од свих издања до сада, саопштила је данас Влада Србије.

Сви рачуни скенирани до данас у подне биће у конкуренцији за награде од 18 часова, а награде су највредније до сада - један трособан и један четворособан стан у Београду добиће нове власнике, које ће одредити наш прослављени кошаркаш Игор Ракочевић.

 

Министар финансија Синиша Мали признаје да је овакав одзив превазишао сва очекивања.

Можда смо се надали оваквим статистикама, али да будем у потпуности искрен, нисмо их очекивали. Ми данас, после тачно два месеца од почетка рада апликације, имамо више од сто милиона скенираних рачуна, од 920.000 пунолетних грађана Србије колико их је инсталирало апликацију до сада", рекао је Мали.

Он је признао да је било одређених бојазни како ће људи прихватити прелазак са коверата на апликацију, да ли ће се снаћи у нечему за њих потпуно новом.

"Показали су међутим да се сналазе у дигитализацији много боље него што се мисли, оценио је Мали.

Истакао је да овакав успех наградне игре показује колико су грађани Србије савесни и одговорни према сопственој будућности.

Желим да се у име Владе Србије захвалим свим грађанима на оволиком одзиву у наградној игри Узми рачун и победи, као и нашим партнерима из НАЛЕД-а на подршци у реализацији наградне игре. Овакве бројке су доказ да грађани заједно са Владом, у истом тиму, раде на светлијој и бољој будућности Србије", казао је министар финансија.

Како је објаснио, узимањем рачуна при свакој куповини, сигурни смо да ће порез бити плаћен и да ће се у буџету наћи више новца за нове аутопутеве, школе, вртиће, за обнову наших здравствених установа, за додатно повећање плата и пензија.

"Заиста сам неизмерно поносан на грађане Србије који су показали завидну одговорност. Напомињем да је ово само прво полувреме, наставите да узимате рачуне и да их скенирате на вашој апликацији, јер нас на јесен очекује још пет извлачења, рекао је Мали.

У јесењим извлачењима, потпуно равноправно, учествоваће сви рачуни послати од 24. децембра прошле године и током читавог периода између два круга рачуни моћи да се несметано скенирају.

Право на учешће у наградној игри Узми рачун и победи имају сви пунолетни грађани Србије, а за учествовање неопходна је инсталирана истоимена апликацију на мобилном телефону. Наградну игру организују Влада Србије и НАЛЕД, са циљем сузбијања сиве економије и подизања нивоа свести грађана о значају узимања рачуна при свакој куповини.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.373.915 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)